Stockholm

hello@webbyr.se

Stockholm, hello@webbyr.se

Bli uppringd

Modernisering av Folk i Skärholmens Webbplats

Bakgrund:
Folk i Skärholmen, en betydande aktör inom lokalsamhället, stod inför utmaningen att uppdatera och förbättra sin närvaro på nätet. För att möta detta behov anlitades webbyrån Webbyr för att genomföra en omfattande modernisering av deras webbplats. Målet var att skapa en mer dynamisk och användarvänlig webbplats, med ett starkt fokus på sökmotoroptimering (SEO) för att förbättra synligheten på Google och andra sökmotorer. Dessutom efterfrågade kunden nya funktioner för att underlätta bokningar av lokaler och mötesrum samt för att stärka sin kommunikation med medlemmar och intressenter.

Projektmål:

 1. Modernisera webbplatsen för att skapa en mer tilltalande och levande närvaro på internet.
 2. Implementera SEO-strategier för att förbättra webbplatsens positionering på Google och andra sökmotorer.
 3. Förenkla bokningsprocessen genom att införa ett smidigt sätt för medlemmar att boka lokaler och mötesrum direkt via webbplatsen, vilket tidigare skedde via e-post.

Huvudfunktioner:

 • Kontaktformulär: För att förenkla för besökare att komma i kontakt med organisationen.
 • Bokningsformulär: Ett användarvänligt bokningsformulär för lokaler och mötesrum, inklusive prisinformation, för att effektivisera bokningsprocessen.
 • Blogg/Nyhetsfunktion: En plattform för att publicera nyheter, uppdateringar och relevant innehåll som engagerar målgruppen.
 • Eventkalender: En funktion som gör det möjligt att tydligt och strukturerat visa kommande evenemang.
 • Pressrum: För att visa upp mediernämningar och pressmeddelanden på ett organiserat sätt.
 • Teamfunktion: Presentation av teamet bakom Folk i Skärholmen, för att skapa en personlig koppling till besökarna.
 • Medlemskapsansökan: En funktion som möjliggör för besökare att ansöka om medlemskap direkt via webbplatsen.
 • Löpande SEO-arbete: För att säkerställa att webbplatsen kontinuerligt optimeras för sökmotorer.

Genomförande:
Projektet genomfördes i nära samarbete mellan Folk i Skärholmen och Webbyr. Arbetet inleddes med en detaljerad planeringsfas där kundens önskemål och mål noggrant kartlades. Efter detta följde design och utvecklingsfasen, där de nya funktionerna implementerades och webbplatsen fick ett modernt och användarvänligt gränssnitt. SEO-optimering var en löpande process genom hela projektet, med målet att ständigt förbättra webbplatsens synlighet och ranking.

Slutsats:
Projektet resulterade i en betydligt förbättrad webbplats för Folk i Skärholmen, med en modern design, förbättrad användarvänlighet och nya funktioner som möter både organisationens och dess medlemmars behov. Den nya webbplatsen har inte bara förbättrat organisationens digitala närvaro utan har också lagt grunden för fortsatt tillväxt och engagemang inom deras gemenskap.

Project Information
Similar Projects

Our Similar Projects